Feyenoord denkt aan vrijspraak in zaak-Kramer

Reacties

De aanklager van de KNVB eist drie duels schorsing tegen Feyenoord-spits Michiel Kramer, maar de Rotterdammers denken aan vrijspraak voor de aanvaller.

Feyenoord denkt aan vrijspraak in zaak-Kramer

Als het aan Etiënne Reijnen ligt, wordt Kramer niet geschorst naar aanleiding van het handgemeen tussen hem en de Feyenoord-spits. Jan-Henk van der Velde, aanklager van de KNVB, noemt het door Kramer bij de keel pakken van de verdediger van FC Groningen juist een gewelddadige handeling en eist vier wedstrijden schorsing waarvan een voorwaardelijk.

Reijnen vindt alle commotie overdreven. 'Het was vastpakken, duwen, of wat dan ook. Ik vond het allemaal wel meevallen. Niks bijzonders', zei hij tijdens de hoorzitting. Niettemin staat Van der Velde achter de forse eis. 'Ik heb de beelden vele malen bekeken. Hij grijpt Reijnen bij de keel, dat acht ik wettelijk bewezen. Het gedrag van Kramer hoort niet thuis op een voetbalveld, ook niet daarbuiten. De ernst en aard weeg ik zwaar mee, vandaar deze eis.'

Feyenoord-spits Michiel Kramer is zich van geen kwaad bewust en noemde het voorval tegen FC Groningen 'iets dat gewoon gebeurt in een wedstrijd' en wilde er verder niet op ingaan.
Feyenoord-spits Michiel Kramer is zich van geen kwaad bewust en noemde het voorval tegen FC Groningen 'iets dat gewoon gebeurt in een wedstrijd' en wilde er verder niet op ingaan.

Kramer kwam eerder dit seizoen in opspraak na een handgemeen met De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert. Die zaak werd geseponeerd toen de aanklager het duwen/slaan niet overtuigend kon bewijzen. Kramer zelf sprak van 'iets dat gewoon gebeurt in een wedstrijd' en wilde er verder niet op ingaan.

Feyenoords huisjurist Joris van Benthem meldde zich dit seizoen alweer voor de vijfde keer in Zeist. Hij kreeg Rick Karsdorp, Eljero Elia en Kramer (na beroep) vrij en accepteerde een schorsing van Simon Gustafson. Dit keer stelt Van Benthem dat de aanklager niet ontvankelijk moet worden verklaard. Die riep Kramer op te verschijnen in Zeist zonder dat hij hem vooraf een schikkingsvoorstel stuurde.

'Dat heb ik in zestien jaar nog nooit meegemaakt', zegt Van Benthem. 'Kramer krijgt nu niet de behandeling die andere spelers wel krijgen. Dat is oneerlijk. De aanklager had geen zaak voor een schikkingsvoorstel en gooit nu maar een visje uit door hem direct voor de tuchtcommissie te laten verschijnen. Dat doet de rechtspraak in het betaalde voetbal geen goed.'

Feyenoord vraagt vrijspraak of tenminste een voorwaardelijke straf. Uitspraak volgt donderdagochtend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.