Feyenoord bij zege voor vijfde keer in 'zevende hemel'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Het nog foutloze Feyenoord hoopt ook de scalp van Roda JC te veroveren.

Feyenoord bij zege voor vijfde keer in 'zevende hemel'
Speelronde: 7
Aftrap: zondag 25 september, 16.45 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Feyenoord is met achttien punten uit zes wedstrijden bezig aan een formidabele seizoenstart. De Rotterdammers wonnen zelfs al zes keer vaker dan Roda JC Kerkrade, dat drie keer verloor en drie keer gelijkspeelde.

• Beide teams staan in het kader van de Eredivisie alweer voor de 43ste keer tegenover elkaar in De Kuip. Feyenoord zette 29 duels in winst om, negen keer werd het gelijk en vier keer triomfeerde Roda JC.

• De meest memorabele Roda JC-zege behaalde de ploeg op de slotdag van het seizoen 2008/09. Dankzij een 2-3 overwinning voorkwamen de Limburgers rechtstreekse degradatie. FC Volendam was de pineut.

• Feyenoord is inmiddels al zeventien wedstrijden zonder nederlaag in de Eredivisie. Dat is de langste reeks in dertien jaar. Destijds bleven de Rotterdammers twintig duels zonder verliesbeurt.

In 2009 moest Roda JC winnen van Feyenoord om degradatie te voorkomen. Dat lukte: 2-3.
In 2009 moest Roda JC winnen van Feyenoord om degradatie te voorkomen. Dat lukte: 2-3.

• Voor de vijfde keer kan Feyenoord zijn eerste zeven duels in een Eredivisie-seizoen winnen. Opmerkelijk: de vorige vier keer dat dit gebeurde, kroonde Ajax zich uiteindelijk tot landskampioen.

• Na zes speelrondes koesterde Feyenoord een marge van liefst vijf punten op de nummer twee. De laatste keer dat de koploper al zo vroeg in het seizoen zo'n kloof had geslagen was in het seizoen 2000/01, toen Feyenoord vijf punten meer had dan Vitesse.

• Een negatieve mijlpaal lonkt ook voor Feyenoord. De Rotterdammers incasseerden in de 1.015 thuisduels in de Eredivisie precies 999 goals.

• Roda JC wacht inmiddels al 360 minuten op een treffer in de Eredivisie, de langste reeks van alle clubs in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.