Feyenoord-beul Trencín wankelt ondanks goal Sleegers

AS Trencín heeft zich in de laatste voorronde van de Europa League geen heel goede uitgangspositie verschaft voor de return tegen AEK Larnaca. In eigen huis speelde de ploeg van trainer Ricardo Moniz met 1-1 gelijk tegen de Cyprioten.

Trenčín
Trenčín
1 - 1
AEK Larnaca
AEK Larnaca

Twee weken geleden verpulverde Trencín in eigen huis nog Feyenoord (4-0), waar het ook in De Kuip niet van verloor (1-1). AEK Larnaca bleek een moeilijkere tegenstander. Joey Sleegers zette de manschappen van Moniz in de 55ste minuut nog wel op voorsprong, maar vijf minuten later al volgde de gelijkmaker van Acoran Barrera. De Slowaakse subtopper, waar Aschraf El Mahdioui een basisplaats had en Desley Ubbink inviel, slaagde er in het laatste halfuur niet in een winnende treffer te forceren en moet volgende week op Cyprus vol aan de bak om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Zenit Sint-Petersburg
3 - 1
Molde FK
Molde FK

Na de bizarre ommekeer in de vorige voorronde, Zenit Sint-Petersburg won na verlenging met 8-1 van Dinamo Minsk na een 4-0 nederlaag in Wit-Rusland, leek het tegen Molde FK opnieuw fout te gaan voor de Russische grootmacht. Vlak voor rust werd het immers 0-1 door een doelpunt van Eirik Hestad.

In de tweede helft stelde Zenit orde op zaken. Twintig minuten voor tijd tekenden Artem Dzyuba voor de gelijkmaker en het slotoffensief dat volgde bleek Molde te machtig. Anton Zabolotny en Miha Mevlja bepaalde de eindstand op 3-1 voor de Russen, die daarmee heel dicht bij de groepsfase van de Europa League zijn.

Torpedo Kutaisi
0 - 1
Ludogorets
Ludogorets

Met Virgil Misidjan in de basis heeft Ludogorets uitstekende zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen Torpedo Kutaisi met 0-1 te winnen. Het enige doelpunt viel vlak voor rust via Wanderson. Virgil Misidjan speelde de hele wedstrijd voor Ludogorets, Jody Lukoki moest het doen met een invalbeurt van acht minuten.