Ferguson, Henry én Mourinho vol lof over jubilaris Wenger

Reacties

Arsène Wenger zit zaterdag voor de duizendste keer op de bank bij Arsenal. De manager is niet weg te denken bij The Gunners. Sir Alex Ferguson, Thierry Henry en José Mourinho steken de loftrompet over de jubilaris.

Ferguson, Henry én Mourinho vol lof over jubilaris Wenger

De 64-jarige coach staat al vanaf september 1996 onder contract bij Arsenal. Wat betreft prijzen winnen gaat het hem niet voor de wind, maar dit seizoen is hij met zijn team nog in de race om het landskampioenschap. Wenger liet in aanloop naar het duel met Chelsea van aanstaande zaterdag (aftrap 13.45 uur) al ontvallen dat het de belangrijkste wedstrijd van het jaar is.

Henry tekende onder Wengers bewind liefst 223 treffers  aan en gaf 60 assists. 'Ik wil Arsène feliciteren met deze geweldige prestatie. Ik was bevoorrecht om vele jaren onder hem te spelen, bij Arsenal én AS Monaco. Dit record verbaast me niets. Hij is een van de beste managers in het moderne voetbal. Zonder hem zou ik nog niet de helft van mijn mijlpalen bereikt hebben.'

Toen er tussen de kemphanen Wenger en Mourinho nog een knuffel vanaf kon.
Toen er tussen de kemphanen Wenger en Mourinho nog een knuffel vanaf kon.

Ook Sir Alex Ferguson, die afgelopen zomer vertrok als manager van Manchester United, bewondert Wenger om zijn aanpak. 'In het verleden heb ik vele uren zitten denken hoe we Arsenal het best aan konden pakken. Het grootste compliment dat ik hem kan geven is dat ik zeventien jaar lang mijn uiterste best moest doen om hem te bestrijden. De prestaties die hij voor de club geleverd heeft laten zien dat de stabiliteit van groot belang is voor een voetbalclub.'

Mourinho
Tot slot prijst ook Chelsea-manager Mourinho de jubilerende Fransman. 'Ik bewonder Wenger en ik bewonder Arsenal, een club die de manager ook tijdens slechte momenten steunde. En slechte momenten heeft Arsenal genoeg gehad.' De twee lagen eerder dit seizoen een aantal keer met elkaar in de clinch. Zo noemde de Fransman Mourinho  'dom en respectloos' en vond de Portugees dat Wenger 'een specialist in falen is en altijd maar klaagt'.

Wenger, die reeds zeventien jaar onder contract staat bij de club uit Londen, staat zaterdag een zeer belangrijke duizendste wedstrijd te wachten. Op bezoek bij koploper Chelsea zijn drie punten van essentieel belang in de strijd om de titel. Bij winst op Stamford Bridge nadert Arsenal de stadgenoot, die een wedstrijd meer gespeeld heeft, tot op één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.