Ferencváros wil Leonardo behouden ondanks beenbreuk

Leonardo vreesde zondag voor het einde van zijn carrière. De voormalige aanvaller van onder meer Feyenoord en Ajax brak tijdens het duel in de Hongaarse competitie van Ferencváros bij Györi ETO FC een kuitbeen.

Ferencváros wil Leonardo behouden ondanks beenbreuk

Speculaties dat de inmiddels dertigjarige Braziliaan overweegt zijn door blessures geteisterde loopbaan te beëindigen, worden vanuit het Ferencváros-kamp ontkracht. 'Misschien heeft Leo dat zondag in de emotie even gedacht, omdat zijn contract over twee weken afloopt', vertelt trainer Ricardo Moniz aan Voetbal International.

'Maar Gábor Kubatov, de voorzitter van Ferencváros, heeft direct geroepen het contract te verlengen. Dat moet Leonardo rust en houvast geven. Zelf heb ik hem in het ziekenhuis opgezocht, daar maakte hij een heel sterke strijdvaardige indruk. De club denkt dat zijn herstel vier à vijf maanden zal bedragen.'

Leonardo tekende in februari een contract bij de gewezen Hongaarse grootmacht. Naast Moniz staan ook de Nederlanders Julian Jenner, Mark Otten en Quenten Martinus op de loonlijst. Sinds zijn vertrek bij Red Bull Salzburg vorige zomer - waar hij ook met Moniz samenwerkte - was de grillige aanvaller zonder club.

Moniz: 'Voor Ferencváros is Leo's beenbreuk een groot drama. Hij is de creatiefste speler van de Hongaarse competitie. Zeker als je nagaat dat hij tot zijn komst acht maanden niet had gevoetbald, was zijn rendement indrukwekkend. Helaas is er al weken een jacht aan de gang op zijn benen. Ditmaal waren de gevolgen fataal…' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen