Fer verlaat met QPR de laatste plaats na zege op Vlaar

Queens Park Rangers is niet langer de hekkensluiter in de Premier League. De ploeg van manager Harry Redknapp was maandagavond in eigen huis met 2-0 te sterk voor Aston Villa.

Charlie Austin was de grote man aan de kant van QPR, waar Leroy Fer vrijwel de hele wedstrijd speelde. In de zeventiende minuut opende Austin de score op Loftus Road. De spits schoot een afvallende bal van buiten het strafschopgebied binnen. Voor dat doelpunt was het juist Villa - waar Ron Vlaar een basisplaats had en Leandro Bacuna op de bank bleef - dat voor dreiging zorgde.

Maar door de treffer van Austin kreeg QPR meer zelfvertrouwen en kwam het steeds beter in de wedstrijd. In de 55ste minuut was Ciaran Clark echter dicht bij de gelijkmaker, maar na goed doorkoppen van Christian Benteke schoot hij naast. Twaalf minuten later zag Junior Hoilett aan de andere kant zijn schitterende schot tegen de paal belanden, maar niet veel later was het wél raak.

In de 69ste minuut besliste Austin (foto) de wedstrijd na een goede voorbereidende actie van Eduardo Vargas, die zelf nog dicht bij 3-0 was. Het bleef echter bij de twee doelpunten van zijn collega-aanvaller, aangezien Tom Cleverley en Clark tien minuten voor tijd op Robert Green stuitten. De QPR-doelman hield zijn doel schoon, waardoor de Londense club niet in de problemen kwam.

Voor het afgelopen seizoen gepromoveerde Queens Park Rangers betekende het de tweede overwinning deze competitie en na negen duels heeft de nieuwe nummer negentien van de Premier League zeven punten, drie meer dan hekkensluiter Burnley. Aston Villa blijft op tien punten staan en bezet de vijftiende plaats.