Fer en Swans brengen Leicester in serieuze degradatiezorgen

Swansea City heeft regerend kampioen Leicester City zondag nog dieper in de degradatiezorgen gedrukt. Met Leroy Fer in de basis zegevierde de thuisploeg met 2-0.

Het is de vierde competitienederlaag op rij voor Leicester City, dat in 2017 nog geen enkele keer wist te scoren in de Premier League. De laatste keer was op oudjaarsdag tegen West Ham United (1-0). De ploeg van manager Claudio Ranieri bereikte deze week wel de laatste zestien van het FA Cup-toernooi ten koste van Derby County.

Swansea, waar Fer de hele wedstrijd speelde en Luciano Narsingh drie minuten voor tijd inviel, heeft juist de weg naar boven gevonden. Het is de derde zege in vier competitiewedstrijden voor de ploeg van manager Paul Clement, die deze week in zijn eerste maand werd verkozen tot beste manager van januari.

Swansea kwam in het Liberty Stadium zonder heel goed te spelen na 36 minuten op voorsprong. Alfie Mawson volleerde op fraaie wijze raak nadat Frederico Fernández een vrije trap op maat terug wist te koppen. Tien minuten later stond het 2-0 door winteraankoop Martin Olsson, die een mooie aanval afrondde door doelman Kasper Schmeichel te passeren in de korte hoek.

Leicester City, dat de eerste helft was geëindigd zonder ook maar een schot op doel te lossen, kreeg een kwartier na rust een uitstekende kans op de aansluitingstreffer. Islam Slimani werd voor Lukasz Fabianski gezet, maar de invaller schoot tegen de keeper aan. Tien minuten voor tijd mocht ook Jamie Vardy nog een schot lossen, maar de spits raakte de bal volledig verkeerd.

Door de 2-0 zege passeert Swansea concurrent Leicester op de ranglijst. De ploeg van Clement staat nu vijftiende, terwijl Leicester de zeventiende plek bezet met slechts één punt meer dan nummer achttien Hull City en twee punten meer dan Crystal Palace en hekkensluiter Sunderland. De regerend landskampioen vervolgt op 22 februari het Champions League-avontuur met een uitwedstrijd tegen Sevilla in de achtste finales.