Fenerbahçe stelt Yanal aan als opvolger van Kocaman

Ersun Yanal is komend seizoen de nieuwe trainer van Dirk Kuijt bij Fenerbahçe. De 51-jarige oefenmeester komt over van Eskisehirspor, waarmee hij als achtste eindigde in de Süper Lig. Ook Bert van Marwijk was kandidaat om trainer te worden in Istanbul.

Fenerbahçe stelt Yanal aan als opvolger van Kocaman

Bij Fenerbahçe is Yanal de opvolger van Aykut Kocaman, die eind mei opstapte bij de Turkse topclub. Kocaman trad in de zomer van 2010 in dienst bij Fener en veroverde in zijn eerste seizoen meteen de landstitel. Hoewel de afgelopen twee jaargangen wel winst van de Turkse beker opleverden, was aartsrivaal Galatasaray in de Süper Lig te sterk voor de stadgenoot.

Dat Fenerbahçe sinds de landstitel van 2011 op alle fronten voorbij is gestreefd door Galatasaray lijkt de voornaamste reden voor het vertrek van Kocaman. Cimbom trok afgelopen winter met Wesley Sneijder en Didier Drogba twee internationale vedetten aan en reikte met hen tot de kwartfinales van de Champions League.

Fenerbahçe stelde daar een halve finaleplaats in de Europa League tegenover, maar moest in de strijd om het landskampioenschap vroegtijdig afhaken. Galatasaray werd soeverein kampioen met tien punten voorsprong. Aan Yanal de taak om dat gat na de zomer weer te dichten.

Met Fenerbahçe ontbreekt hij komend seizoen waarschijnlijk op de Europese velden, aangezien de Europese voetbalbond (UEFA) besloot om de club uit Istanbul voor twee seizoenen te schorsen naar aanleiding van de geruchtmakende matchfixing-zaak, die het Turkse voetbal in de zomer van 2011 op zijn grondvesten deed schudden. Fenerbahçe heeft wel beroep aangetekend tegen die straf.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen