Fenerbahçe na Sow-show weer boven Galatasaray

Het Fenerbahçe van trainer Dick Advocaat heeft geen fout gemaakt op bezoek bij Rizespor. Dankzij een hattrick van Moussa Sow werd eenvoudig gewonnen: 1-5.

Drie dagen na de 2-0 zege thuis tegen Zorya Luhansk in Groep A van de Europa League begon Fenerbahçe, waar Robin van Persie een basisplaats had, met een valse start aan de wedstrijd. Mohamed Ali Yacoubi zette de thuisclub in de zeventiende minuut op voorsprong.

Maar toen begon de Sow-show: nog voor rust boog hij met drie doelpunten de achterstand om in een 1-3 voorsprong. Aatif Chahechouhe maakte na rust de vierde goal namens de bezoekers, terwijl Ismail Köybasi de eindstand bepaalde op 1-5. Rizespor eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor ex-NEC'er Jakob Jantscher.

Fenerbahçe heeft nu 24 punten uit twaalf wedstrijden en staat daarmee derde. Koploper Istanbul Basaksehir heeft zes punten voorsprong, Besiktas bezet de tweede plaats met 28 punten en Galatasaray staat met 23 punten op de vierde plaats.