Sneijder helpt Galatasaray aan eerherstel na verloren kraker

Galatasaray heeft zich ten koste van Bursaspor hersteld van de nederlaag tegen Fenerbahçe. Wesley Sneijder vervulde vrijdag een hoofdrol in de jacht op eerherstel (3-1).

Galatasaray zat verlegen om een succes na de verloren titanenstrijd met Fenerbahçe, dat afgelopen zondag dankzij twee goals van Robin van Persie de beladen stadsderby won. De formatie van trainer Jan Olde Riekerink kon zich bovendien vijf dagen na de kraker niet nog een uitglijder veroorloven in de strijd om de titel.

Bursaspor bleek niet de makkelijke opponent die Galatasaray zich had gewenst. De nummer vier van Turkije brak na minder dan een kwartier de ban met een goal van Kubilay Kanatsizkus.

Sneijder, die zondag door fysieke ongemakken het einde van de wedstrijd niet haalde, zorgde voor de ommekeer. Na een half uur droeg hij zijn steentje bij aan de gelijkmaker. De Oranje-international stond aan de basis van de 1-1 van Yasin Öztekin, die na een hakje van Lukas Podolski de achterstand wegpoetste.

Tien minuten na rust mocht Sneijder zelf alle felicitaties in ontvangst nemen. Van ruim 25 meter krulde hij de bal langs de muur in het doel van Bursaspor. Het was genoeg voor de overwinning, die dankzij een treffer van Eren Derdiyok in blessuretijd extra glans kreeg. Door het succes klimt Galatasaray naar de derde plaats in de Süper Lig.