Cengiz Ünder had zondag de smaak te pakken. Dankzij vier goals van de technicus legde Fenerbahçe het weerloze Istanbulspor over de knie in de Süper Lig.

1 - 5
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Mede door fysiek malheur kwam Ünder in de eerste maanden van het seizoen niet zo vaak in actie voor de Turkse topclub. Zondag had trainer Ismail Kartal echter een basisplaats in petto voor de voormalige speler van onder meer AS Roma.

Ünder beschaamde dat vertrouwen niet in de eerste wedstrijd die Fener in 2024 afwerkte. Al in de eerste helft had de aanvaller een hattrick te pakken door goals in de zesde, 34ste en 44ste minuut. Door een goal van Edin Dzeko gingen de bezoekers (met Ferdi Kadioglu en Jayden Oosterwolde aan de aftrap) met 1-4 rusten.

Kort na rust sloeg Ünder op aangeven van voormalig Feyenoorder Sebastian Szymanski nog een keer toe, waarmee hij de eerste speler met vier goals in een Süper Lig-wedstrijd werd sinds Enner Valencia in januari 2023. Dat Dusan Tadic daarna nog een strafschop miste mocht de pret niet drukken voor Fenerbahçe, dat zijn totaal op 47 punten bracht. Galatasaray kan later op de dag weer naast de rivaal komen als het thuis wint van Konyaspor.