Fenerbahçe blameert zich tegen laagvlieger in beladen bekerfinale

Reacties

Fenerbahçe is er donderdagavond niet in geslaagd om het Turkse bekertoernooi te winnen. In de finale - die op zeer bijzondere wijze werd bereikt - werd met 3-2 verloren van Akhisar. Vincent Janssen viel pas in de slotfase in.

Fenerbahçe blameert zich tegen laagvlieger in beladen bekerfinale

Besiktas en Fenerbahçe stonden in de halve finale van de strijd om de Turkse beker tegenover elkaar en dat tweeluik mondde uit in een bizar verhaal. Tijdens de eerste wedstrijd tussen de topclubs (2-2) ging het al mis met drie rode kaarten, in de returnwedstrijd sloeg de vlam pas echt in de pan.

Vanuit de aanhang van Fenerbahçe werd er een object richting het veld gegooid en die belandde op het hoofd van Besiktas-coach Senol Günes. De aangeslagen trainer ging naar de grond en de dienstdoende scheidsrechter besloot om het restant van het duel te annuleren.

Het laatste deel van de wedstrijd moest later uitgespeeld worden, maar Besiktas liet voor aanvang van de wedstrijd al weten dat de club niet aanwezig zou zijn om te spelen. Besiktas hield woord, waarna de nummer vier van de Turkse competitie een reglementaire 3-0 nederlaag toegewezen kreeg en dus uitgeschakeld was in het toernooi. Ook mag Besiktas volgend seizoen niet uitkomen in het bekertoernooi.

De finale die Fenerbahçe in de schoot kreeg geworpen verliep niet volgens planning. Na een half uur opende Miguel Lopes de score voor Akhisar en ook na de gelijkmaker van ingevallen spits Fernandão wist degradatiekandidaat - Akhisar staat veertiende in de competitie - het net makkelijk te vinden. Abdoulwhaid Sissoko en Hélder Barbosa maakten in de laatste twintig minuten het verschil, waarna de aansluitingstreffer van Souza te laat kwam.

Janssen werd na de 3-2 van Souza ingebracht, maar de Nederlander kon niets meer veranderen aan de tussenstand. Wel liet de spits zich van zijn slechtste kant zien nadat hij met een lachwekkende schwalbe probeerde een penalty mee te krijgen. Voor Fenerbahçe rest nu nog de titelstrijd. Met nog twee duels te gaan staat de club drie punten achter op koploper Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.