Feestende Hiddink parkeert beslissing over z'n toekomst

Guus Hiddink hult zich zeker nog tot de Russische bekerfinale in stilzwijgen over zijn toekomst. Op 1 juni is kampioen CSKA Moskou de tegenstander van FC Anzhi, dat de onlangs behaalde derde plaats groots vierde.

Feestende Hiddink parkeert beslissing over z'n toekomst

'Die beslissing hebben we even geparkeerd, in ieder geval tot na de bekerfinale', vertelt de inmiddels 66-jarige Hiddink. 'Ik heb wel mijn gedachten, maar die houd ik nog even voor me. Eerlijk gezegd: ik ben er nog niet voor honderd procent uit.'

De ploeg uit Dagestan verzekerde zich maandagavond van de derde plaats in de Russische competitie door thuis tegen Lokomotiv Moskou met 2-1 te winnen. Samuel Eto'o maakte de beslissende treffer. Anzhi bleef clubs als Spartak Moskou, Dinamo Moskou en Rubin Kazan op de ranglijst voor. Volgens Hiddink ontstond na de wedstrijd een spontaan volksfeest in Machatsjkala, waar dertigduizend mensen de overwinning vierden.

'De mensen in de Kaukasus zijn sowieso al emotioneel, maar dat was nu helemaal het geval', zei de coach na afloop. 'Voor Anzhi is dit een mooi succes. De club is van ver gekomen, vorig seizoen eindigden we als zevende en nu zijn we derde en staan we in de bekerfinale. Daarnaast hebben we in de Europa League goede ervaring opgedaan tegen clubs als Liverpool, Hannover 96 en Newcastle United. Dat is vooral voor de jonge Russische spelers van groot belang.' (Frans van den Nieuwenhof)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen