Hiddink hekelt critici: 'Jullie zijn realiteit uit oog verloren'

Guus Hiddink is trots op het bereiken van de Russische bekerfinale met FC Aznhi. Ondanks het succesje, woensdag werd Zenit Sint-Petersburg met 1-0 verslagen, haalde de Nederlandse coach uit naar het Russische journaille.

Hiddink hekelt critici: 'Jullie zijn realiteit uit oog verloren'

'Dit was een intens potje', vertelt Hiddink op de clubwebsite over de gewonnen halve finale. 'Ik ben trots op de jongens. In de tweede helft hebben we het goed gedaan. Zenit is toch een gelouterde ploeg van Europees topniveau en wij hebben hen verslagen', aldus Hiddink, die matchwinner Samuel Eto'o met een kuitblessure zag uitvallen.

Vervolgens kreeg Hiddink vragen over de Europa League, waarin hij in de achtste finale over twee duels werd uitgeschakeld door Newcastle United (1-0 en 0-0). In Rusland werd Anzhi als een van de favorieten gezien.

'Maar vind jij dat we slecht voor de dag zijn gekomen in de Europa League?', counterde Hiddink de vraag. 'Ik denk dat de sceptici de realiteit uit het oog verloren zijn. Anzhi heeft de groepsfase overleefd en daarna een stugge ploeg als Hannover 96 uitgeschakeld. Ik ben trots op de manier waarop we tegen Newcastle gespeeld hebben en vind niet dat we gefaald hebben.'

Op 1 juni kan de finale tegen de huidige Russische koploper, CSKA Moskou, tot een succes leiden voor Hiddink. In de competitie is het zo goed als zeker dat de opdracht om Champions League-voetbal te bewerkstelligen zal mislukken. Hiddink en zijn assistenten Ton du Chatinier en Zeljko Petrovic bezetten met nog drie duels te gaan de derde plek op zeven punten achter nummer twee Zenit. Hoewel de club er alles aan doet om te ontkennen, lijkt een vertrek van Hiddink deze zomer daarom aannemelijk. Hij heeft een aflopend contract bij de club uit Dagestan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen