FC Volendam met tien man laat naast FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft op bezoek bij FC Volendam de overwinning uit handen gegeven. Kort voor tijd maakte Ludcinio Marengo gelijk (2-2).

Er leek voor FC Den Bosch geen vuiltje aan de lucht, aangezien het halverwege een 2-0 voorsprong had door treffers van Erik Quekel en Edoardo Ceria. Maar vier minuten na rust zorgde Kevin Brands voor de aansluitingstreffer.

Toen Gijs Luirink in de 89ste minuut na een overtreding op Barry Maguire een directe rode kaart kreeg, leek de wedstrijd gespeeld. Leek, want een minuut later maakte Marengo nog gelijk, na een misverstand tussen Bruno Appels en Tim Hofstede.

FC Volendam heeft nu dertien punten na zes wedstrijden, waarmee het derde staat in de Jupiler League. Alleen NEC en Roda JC Kerkrade staan er beter voor. FC Den Bosch bezet de negende plaats met vijf punten achterstand op de opponent van zondag.