FC Utrecht zonder moeite langs oude bekende Sneijder

FC Utrecht heeft ook het tweede serieuze oefenduel in de aanloop naar de competitiestart gewonnen. In Woerden was de formatie van trainer Erik ten Hag met 4-0 te sterk voor het Dundee United van proefspeler Rodney Sneijder.

De nummer vijf van Schotland hoopt op de komst van Sneijder, die donderdag in de basis startte. De voormalige middenvelder van onder meer Ajax, RKC Waalwijk en FC Utrecht speelde afgelopen dinsdag nog tegen AZ (3-1 nederlaag).

Voor de rust zorgden Nacer Barazite (foto) en Yannick Cortie voor een 2-0 voorsprong, terwijl Yassin Ayoub en opnieuw Cortie in de tweede helft de score verder opvoerden tot 4-0. In Woerden kwam er nog een oude bekende binnen de lijnen. Voormalig Sparta Rotterdam-aanvaller Mario Bilate maakte na blessureleed zijn rentree bij Dundee United. De vandaag 24 jaar geworden aanvaller kampte lange tijd met een hamstringblessure.

Bilate kon niets veranderen aan de achterstand, waardoor FC Utrecht de ongeslagen status behoudt. De amateurs van SD Putten (4-0), De Meern (6-0), Zevenhoven (8-0) en FC Ambacht (6-1) werden kinderlijk eenvoudig opzij gezet, terwijl ook Jupiler League-club Achilles '29 (3-0) en Dundee (4-0) zonder al te veel moeite zijn verslagen.