FC Utrecht wint dit seizoen alleen van de 'kleintjes'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Met een duel tussen subtoppers FC Utrecht en SC Heerenveen eindigt de 21ste speelronde.

FC Utrecht wint dit seizoen alleen van de 'kleintjes'
Speelronde: 21
Aftrap: zondag 5 februari, 16.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• FC Utrecht en SC Heerenveen zijn twee van de clubs die strijden om de status als best of the rest achter Feyenoord, Ajax en PSV. Na twintig speelrondes hadden de Domstedelingen 31 punten, twee minder dan SC Heerenveen,

• Een duidelijk dominante ploeg kent het affiche FC Utrecht - SC Heerenveen niet. De thuisclub noteerde in het verleden negen zeges, waar de Friezen zeven keer triomfeerden. Acht keer bleef een winnaar uit.

• Eerder dit seizoen eindigde SC Heerenveen - FC Utrecht in een 2-2 gelijkspel, waarbij Bart Ramselaar, inmiddels uitkomend voor PSV, nog scoorde voor de Domstedelingen. De laatste keer dat beide duels tussen deze ploegen onbeslist eindigden, was in het seizoen 2002/03.

• FC Utrecht moet het dit seizoen vooral hebben van duels met laagvliegers. De formatie van trainer Erik ten Hag won zelfs nog geen enkele Eredivisie-wedstrijd van een club die voorafgaand aan deze speelronde een plek in het linkerrijtje innam.

In Friesland eindigde dit duel in 2-2. Bart Ramselaar speelde nog voor FC Utrecht.
In Friesland eindigde dit duel in 2-2. Bart Ramselaar speelde nog voor FC Utrecht.

• De Domstedelingen incasseerden dit Eredivisie-seizoen al in zeven wedstrijden geen enkele treffer. In het seizoen 2012/13 noteerde FC Utrecht voor het laatst méér clean sheets, namelijk tien.

• Wat is de overeenkomst tussen Joris Delle, Mike te Wierik en Xandro Schenk? Zij maakten allen dit seizoen een eigen doelpunt tegen FC Utrecht. Geen enkele andere Eredivisie-club profiteerde deze jaargang zo vaak van dergelijk misfortuin bij de tegenstander.

• SC Heerenveen produceerde sinds de jaarwisseling vijf Eredivisie-doelpunten en telkens was Reza Ghoochannejhad de maker. Vijf van zijn laatste zes schoten op doel leverden een treffer op.

• Sam Larsson bleef tijdens de voorbije transferperiode behouden voor SC Heerenveen. De Zweed produceerde deze Eredivisie-jaargang al zes doelpunten van buiten het strafschopgebied, meer dan welke speler ook.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.