FC Utrecht snakt naar einde van zwakke reeks uitduels

● Dit duel werd voor het laatst gespeeld op 30 september 1995. Destijds won FC Utrecht met 2-3, dankzij de winnende goal van Raymond Graanoogst.

FC Utrecht snakt naar einde van zwakke reeks uitduels

● FC Utrecht presteert dit seizoen tot nu toe slecht in uitduels, met slechts vier punten uit acht duels. Alleen SC Cambuur deed het in de eerste zeventien speelronden nog beroerder op vreemde bodem (drie punten).

● De ploeg van trainer Jan Wouters maakte slechts vijf doelpunten in acht uitduels dit seizoen, alleen SC Cambuur scoorde minder buitenshuis (vier keer in tien uitwedstrijden).

● Go Ahead pakte dertien van zijn tot nu toe behaalde twintig punten in De Adelaarshorst. De ploeg uit Deventer verloor thuis alleen van koploper Vitesse (0-3).

● FC Utrecht-clubtopscorer Steve De Ridder maakte slechts één van zijn zeven goals op vreemde bodem: de Belg benutte een penalty bij Vitesse (3-1).

● FC Utrecht heeft na RKC Waalwijk (243) de meeste doelpogingen moeten toestaan van de Eredivisie (242). Dat is gemiddeld 14,24 pogingen per gespeeld duel.

● Go Ahead incasseerde tot nu toe veertig doelpunten halverwege de competitie, allleen hekkensluiter NEC kreeg er meer tegen (44).

● Twintig jaar geleden wonnen de Eagles voor het laatst van FC Utrecht (25 augustus 1993, 4-0). De zes daaropvolgende duels was er geen zege voor de Deventenaren.

● Jens Toornstra is de enige speler uit de FC Utrecht-selectie die dit seizoen twee keer scoorde in een duel op vreemd terrein. De aanvoerder zorgde daarmee voor de enige uitzege van de ploeg in deze competitie (bij Heracles Almelo, 1-2).

● Go Ahead krijgt in de tweede helft van de tot nu toe gespeelde duels de meeste goals tegen van alle Eredivisie-clubs (27).

● Go Ahead scoorde in zes van zijn zeventien Eredivisie-wedstrijden niet. Alleen SC Cambuur deed het minder en vergat in tien van de achttien duels een doelpunt te maken.

● FC Utrecht houdt al vijftien uitduels op rij niet de nul in de Eredivisie.

● Go Ahead kreeg voor het laatst op 20 september van dit jaar geen tegentreffer in een Eredivisie-wedstrijd: tegen SC Cambuur (0-0).

● In de tien daaropvolgende duels kregen de Eagles telkens minimaal één goal tegen.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's