FC Utrecht rondt terugkeer Van der Hoorn af

Reacties

Mike van der Hoorn keert terug bij FC Utrecht. De centrale verdediger komt op huurbasis over van het Duitse Arminia Bielefeld, om volgend jaar definitief de overstap te maken. Utrecht speelt daarmee in op de zware knieblessure van Tommy St. Jago.

FC Utrecht rondt terugkeer Van der Hoorn af
© Pro Shots

VI meldde dinsdag al dat Utrecht werkte aan de terugkeer van Van der Hoorn. Een dag later is het al zover. Tien jaar na zijn debuut keert de 28-jarige verdediger terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. In de Domstad speelde hij 49 duels voordat hij in het seizoen 2013/14 een transfer verdiende naar Ajax. Na drie seizoenen Amsterdam trok hij naar Swansea City. Uiteindelijk speelde hij daar 32 wedstrijden in de Premier League, 74 in het Championship.

Vorig seizoen maakte Van der Hoorn de overstap naar Arminia Bielefeld. Hij speelde daar 22 Bundesliga-wedstrijden en handhaafde zich rechtstreeks met zijn Duitse werkgever. Dit seizoen leek Van der Hoorn niet op een basisplaats te kunnen rekenen. In de DFB Pokal-ontmoeting met vierdeklasser SpVgg Oberfranken Bayreuth (3-6 winst) viel hij slechts acht minuten in en tijdens het openingsduel van de Bundesliga met SC Freiburg viel de oud-Ajacied dertien minuten in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu keert hij dus terug bij Utrecht, waar na een seizoen op huurbasis een contract tot medio 2024 klaarligt. 'Het is fantastisch dat Mike, op 28-jarige leeftijd en met ervaring in onder meer de Champions League, Europa League, Premier League, Bundesliga en Eredivisie, nu terugkeert bij de club waarvoor hij in 2011 zijn debuut in het betaalde voetbal maakte', zegt technisch directeur Jordy Zuidam. 'Mike gelooft in onze plannen en is enorm gedreven om daarin een belangrijke rol te vervullen.'

Het resulteerde in de terugkeer van Van der Hoorn. 'We zijn er ontzettend blij mee dat we in de persoon van Mike van der Hoorn een echte winnaar en clubman aan onze selectie hebben toegevoegd', vervolgt Zuidam. 'Hij is met zijn kwaliteiten en ervaring niet alleen iemand die binnen de lijnen van toegevoegde waarde is, maar ook iemand die buiten het veld op basis van wat hij heeft meegemaakt jonge talenten verder kan helpen in hun ontwikkeling.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Van der Hoorn
Meer over Van der Hoorn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.