FC Utrecht roept ten einde raad de hulp in van de FIFA

Reacties

FC Utrecht heeft aangeklopt bij de FIFA. De wereldvoetbalbond moet de club helpen het bedrag boven water te krijgen dat Swansea City onlangs ontving van Tottenham Hotspur bij de transfer van Michel Vorm. 'Deze zaak stinkt aan alle kanten en daar moet de FIFA tegen optreden', meent algemeen directeur Wilco van Schaik.

FC Utrecht roept ten einde raad de hulp in van de FIFA

Michel Vorm had nog een tweejarig contract in Wales, maar werd betrokken in een ruildeal met Tottenham Hotspur met enkele spelers.

Doordat FC Utrecht in 2011 een doorverkooppercentage had bedongen van ruim dertig procent, verwachtte de club een deel van de transfersom te mogen ontvangen.

Swansea liet echter weten dat de club de dertigjarige doelman gratis van de hand had gedaan. 'We hebben de club de tijd gegeven het recht te zetten, maar dat is niet gebeurd', aldus algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht tegenover Voetbal International.

Kantinejuffrouw
'Daarop hebben we melding bij de FIFA gemaakt, dus het wordt nu een zaak. De onderste steen moet boven komen. Op deze manier is elke transfer met een doorverkooppercentage niet meer geldig. Dan verkoop je de beste speler, doe je er de kantinejuffrouw bij, en zeg je dat de hele transfersom voor die kantinejuffrouw is.'

Van Schaik hoopt dat FC Utrecht met deze stap uiteindelijk nog een financiële meevaller mag ontvangen. 'Drie jaar lang zijn we bezig met bezuinigen, met overleven, en de transfer van Vorm had een mooi meevallertje kunnen zijn. Ook de supporters hebben er recht op te weten waar dat geld is gebleven. Wij willen gewoon de waarheid te weten komen en laten niet met ons sollen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.