FC Utrecht laat Sneijder meetrainen bij beloften

Reacties

Rodney Sneijder maakt bij FC Utrecht zijn rentree op het voetbalveld. De 25-jarige middenvelder zat sinds augustus vorig jaar zonder club. Zijn contract met Dundee United werd na onderling overleg beëindigd.

FC Utrecht laat Sneijder meetrainen bij beloften

'We hebben een verantwoordelijkheid om de gezondheid van een speler te beschermen en respecteren de huidige situatie', zei Dundee United-manager Jackie McNamara destijds in een statement op de clubsite.

De jongere broer van Wesley arriveerde vorig jaar aan het begin van de zomer in Schotland na een avontuur bij Almere City, waar hij via Ajax na omzwervingen bij FC Utrecht en RKC Waalwijk terecht was gekomen. De 24-jarige Sneijder viel in tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Aberdeen (1-0 verlies) en moest vervolgens vier wedstrijden verstek laten gaan vanwege een virale infectie.

Nu lijkt hij klaar voor een rentree als prof. Bij FC Utrecht, de club waar hij als Ajax-speler tussen 2011 en 2012 een jaar lang op huurbasis actief was, traint hij de komende tijd mee met de beloften. Naast Sneijder en de andere leden van de selectie die komend seizoen start in de Jupiler League neemt trainer Robin Pronk ook de transfervrije doelman Agil Etemadi (ex-Almere City) onder handen. De eveneens vrije keeper Filip Bednarek traint mee met de eerste selectie, waar hij afgelopen seizoen deel vanuit maakte, en houdt daar zijn conditie op peil.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.