FC Utrecht kleurt rood als PSV op bezoek komt

Reacties

● FC Utrecht won slechts negen van de voorgaande 45 thuiswedstrijden tegen PSV in de Eredivisie (G15, V21).

FC Utrecht kleurt rood als PSV op bezoek komt

● PSV boekte meer Eredivisie-zeges tegen FC Utrecht dan tegen elk ander team, terwijl de Utrechters vaker een competitienederlaag leden tegen PSV dan tegen elke andere ploeg (61).

● Utrecht won slechts één van de laatste vijftien Eredivisie-duels met PSV (G2, V12 – thuis & uit).

● De laatste zes competitieduels tussen FC Utrecht en PSV in Stadion Galgenwaard leverden acht rode kaarten op (6 voor Utrecht, 2 voor PSV).

● FC Utrecht verloor de laatste twee competitieduels; bij de laatste Utrechtse reeks van drie nederlagen was PSV ook de derde tegenstander (3-1 in februari 2015).

Davy Pröpper en Marco van Ginkel verloren niet een van hun laatste zestien wedstrijden die ze gezamenlijk voor Vitesse speelden.
Davy Pröpper en Marco van Ginkel verloren niet een van hun laatste zestien wedstrijden die ze gezamenlijk voor Vitesse speelden.

● Van alle huidige Eredivisie-teams verloor alleen PSV (1 maart 2015) langer geleden een thuisduel in de competitie dan FC Utrecht (20 maart 2015).

● Erik ten Hag is ongeslagen in zijn eerste negen thuiswedstrijden in de Eredivisie als Utrecht-trainer; alleen Ab Fafié kende ooit een betere start in eigen huis als trainer van de Domstedelingen (eerste 24 duels ongeslagen).  

● PSV miste acht van de laatste twaalf strafschoppen, terwijl FC Utrecht de laatste elf penalty's wist te verzilveren (alle competities).

● Marco van Ginkel en Davy Pröpper zijn ongeslagen in de laatste zestien Eredivisie-duels (voor Vitesse) waarin ze allebei in actie kwamen (W13, G3).

● Luuk de Jong staat op 49 goals en assists voor PSV in de Eredivisie (36 doelpunten, 13 assists); de spits had hier slechts 52 optredens voor nodig.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.