FC Utrecht huldigt Iron Lady, Sparta geen tweede Roda

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

FC Utrecht huldigt Iron Lady, Sparta geen tweede Roda

'Wat kwantiteit betreft is Higuaín beter, maar ik kies voor Mertens op basis van kwaliteit'
• Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis neemt zelden een blad voor de mond. ADL is enorm gecharmeerd van Dries Mertens, die dit seizoen in de spits bij Napoli furore maakt. 'Hij is een stuk guller dan Pipita, is niet egoïstisch. En hij moppert nooit om andermans fouten, alleen om die van zichzelf.' Het zal meespelen dat Gonzalo Higuaín afgelopen zomer voor het in Zuid-Italië gehate Juventus koos.

• Nederland heeft er sinds kort weer een wereldkampioen bij. Germaine de Randamie won afgelopen weekend in New York de wereldtitel in het Ultimate Fighting Championship. De Iron Lady is groot fan van FC Utrecht, ging zelfs in een trainingspak van de club naar Amerika. En dus huldigen de Domstedelingen de vechtersbazin uit Utrecht zaterdag voorafgaand aan het thuisduel met PEC Zwolle.

'Onlangs, toen ik in China was, bood een Japanner op 51 procent van de clubaandelen'
Sparta Rotterdam gaat Roda JC Kerkrade níét achterna. Bestuursvoorzitter Rob Westerhof is ervan overtuigd dat de Kasteelclub ook zonder buitenlandse investeerder behouden blijft voor de Eredivisie. 'Nog los van het feit dat in onze statuten is vastgelegd dat er nooit een partij voor meer dan de helft eigenaar mag worden, heb ik direct nee gezegd. Gewoon omdat ik denk dat een club er bij gebaat is als die bestuurd wordt door clubmensen. Juist omdat ons bestuur volledig bestaat uit Spartanen, mannen die weten hoe de club werkt, is er rust.' (AD)

John Heitinga mag dan gestopt zijn, hij blijft zich inzetten voor Ajax. De voormalig verdediger en Oranje-international is de eerste ambassadeur van de in 2010 opgerichte Ajax Foundation, waarmee de club op maatschappelijk gebied zijn betrokkenheid toont. Volgens algemeen directeur Edwin van der Sar is Heitinga het ideale boegbeeld van de stichting. 'Als actief speler, maar ook in zijn huidige rol als assistent coach bij Jong Ajax, staat hij altijd klaar voor fans. Hij is altijd maatschappelijk betrokken geweest.'

• De bond van de Verenigde Arabische Emiraten heeft voormalig Sunderland-spits Asamoah Gyan (foto onder), momenteel actief voor Al-Ahli in Dubai, beboet voor zijn haardracht. Volgens de regels van de bond hebben de Ghanees en 39 andere spelers 'onethische kapsels', die in strijd zouden zijn met de regels van de islam.

• Slaven Bilic kwam afgelopen weekend negatief in het nieuws toen hij een microfoon probeerde te slopen. Dat deed hij uit woede over het optreden van de scheidsrechter in het duel van zijn ploeg West Ham United met West Bromwich Albion (2-2). De Kroaat heeft echter ook een zachte kant, zo blijkt uit het bijzondere verhaal van Matt Hill en zijn zoontje Alf.

• Tim Krul is niet helemaal te spreken over zijn profielfoto op de UEFA-website en met recht: het was toch echt Krul en niet een jongere, blonde doelman die op het WK een heldenrol opeiste door penalty's te keren tegen Costa Rica.

'Bertrand Traoré en ik dansen. Sommige jongens zijn een klein beetje gespannen, kijken stilletjes voor zich uit en het is juist belangrijk om gefocust, maar ontspannen de wedstrijd in te gaan. Daar proberen we op die manier voor te zorgen.'
• André Onana houdt van een losse wedstrijdvoorbereiding: hij en ploeggenoot Traoré gooien in de Ajax-kleedkamer steevast hun heupen los voor de start van een duel. Het duo heeft de rest van de selectie nog niet aan het dansen gekregen. (De Telegraaf)

'Ik kon de mentaliteit in het profwereldje niet meer waarderen. (…) Vroeger stond het teambelang altijd voorop, nu gaat het vooral om de individuele prestaties van spelers. Een jaar of vier geleden merkte ik bij FC Utrecht dat er een omslagpunt was. Steeds meer teamgenoten gingen ongelooflijk hard voor zichzelf trainen. Met personal coaches, alles erop en eraan. Puur voor zichzelf.'
• Jeroen Verhoeven (36) legt de reden voor het beëindigen van zijn profcarrière uit. Hoewel hij het niet meer naar zijn zin had in het profvoetbal, staat de voormalig keeper van FC Volendam, FC Utrecht, Ajax en RKC Waalwijk nog wel altijd onder de lat. Verhoeven is doelman van Derde Divisionist ASV De Dijk. (Metro)

• Barcelona maakte dinsdagavond een bijzonder slechte beurt in de 4-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain (4-0). Ook bij Telstar werd er met veel belangstelling gekeken naar de verrichtingen van een potentiële tegenstander…

• Het elftal waarmee Paris Saint-Germain aantrad doet in geen enkele vorm denken aan de Parijse ploeg ten tijde van de clubovername in 2011 door de Qatarees Nasser Al-Khelaifi. Dat was ook een tijd waar de fans van Barcelona, zeker na dinsdagavond, hevig terug naar zullen verlangen.

 Leicester City heeft dinsdag de Laureus Award voor de spirit of sport in de wacht gesleept, een lichtpuntje in donkere tijden voor de club van manager Claudio Ranieri. The Foxes danken de prijs vanzelfsprekend aan het winnen van de Premier League in 2016. De Laureus Awards worden ook wel de Oscars van de sport genoemd.

• Over die Laureus Awards gesproken: Usain Bolt werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De dertigjarige supersprinter verlegt zijn ambitie naar het voetbal, zo meldde hij. 'Ik ga niet zeggen dat ik de beste voetballer ter wereld kan worden, maar ik kan zeker het niveau van bijvoorbeeld Wayne Rooney halen, als je begrijpt wat ik bedoel.'

• Morgan Schneiderlin kon het tijdens de training van Everton niet laten om assistent-coach Erwin Koeman te dollen.

• De Fransman vreest de gevolgen van zijn truc.

• In Nederland wachten we eigenlijk al decennia op een imitator die zich de stem van Louis van Gaal eigen maakt. In Engeland loopt zo'n 'stemkunstenaar' wel rond. 'Van Gaal' richt zich in dit filmpje tot José Mourinho, zijn opvolger bij Manchester United.

'Het zou goed zijn als Diego Maradona het team voor de wedstrijd toe kan spreken. Dat zal ons zeker helpen.'
• Napoli-trainer Maurizio Sarri nodigt de clubicoon uit om een peptalk te geven voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Maradona is woensdagavond aanwezig in Estadio Santiago Bernabéu.

• Philadelphia Union zorgt waarschijnlijk voor een primeur in de voetballerij. De club uit de Major League Soccer heeft een vacature geplaatst voor een tattoo artist, zodat de spelers niet meer zelf op zoek hoeven naar een ervaren tatoeëerder. 'Een tatoeage is iets voor je hele leven, net als de steun voor een club', meldt Philadelphia Union, de club van Giliano Wijnaldum.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.