FC Utrecht gaat voor Derijck na vertrek Van der Hoorn

Na het vertrek van Mike van der Hoorn naar Ajax heeft FC Utrecht het vizier gericht op Timothy Derijck. De 26-jarige Belgische verdediger heeft bij PSV nog een contract tot medio 2016, maar mag uitkijken naar een andere club.

FC Utrecht gaat voor Derijck na vertrek Van der Hoorn

Zijn vorige werkgever ADO Den Haag informeerde onlangs bij PSV om de speler te huren, maar de Eindhovenaren wilden de Belg het liefst verkopen. Ook Utrecht gaat in eerste instantie echter voor het huren van Derijck.

'We hebben verschillende opties, maar vinden Derijck een zeer interessante speler', zegt algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht tegenover Voetbal International. 'Hij heeft de ideale leeftijd, ervaring en we waren twee jaar geleden ook al enthousiast over zijn spel.'

In eerste instantie leek Kees Luijckx de belangrijkste gegadigde om de plek van Van der Hoorn op te vullen. De transfervrije verdediger trainde vorige week mee met de ploeg van trainer Jan Wouters, maar er waren te veel twijfels over zijn defensieve capaciteiten.

Door het wegvallen van Van der Hoorn en Jan Wuytens (vertrokken naar AZ) moet FC Utrecht op zoek naar een nieuw centraal verdedigingsduo. Kaj Heerings, afgelopen seizoen veelvuldig invaller, wordt gezien als de opvolger van Wuytens.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen