Van der Hoorn: 'Ajax een geweldige nieuwe uitdaging'

Mike van der Hoorn kan zich woensdag melden in Amsterdam voor zijn eerste training voor Ajax. De verdediger prijst zich gelukkig met de snelle afhandeling van de transfer.

Van der Hoorn: 'Ajax een geweldige nieuwe uitdaging'

Van der Hoorn ging na het EK Onder-21 op vakantie in de wetenschap dat Ajax de interesse kenbaar had gemaakt bij FC Utrecht. 'Ik heb een goed gesprek met trainer Frank de Boer gehad en daarna ben ik tijdens mijn vakantie in Mexico op de hoogte gehouden', zegt de verdediger tegen Voetbal International.

'Het is fantastisch dat alles zo snel is rondgekomen. Komende woensdag sta ik voor de eerste keer op het trainingsveld in Amsterdam, daarvoor zal nog de medische keuring en de presentatie zijn.'

Vrijdag bereikten de twee clubs een akkoord over een afkoopsom. Ajax kwam met de twintigjarige Almeerder tot een vergelijk over een contract voor vier seizoenen. De international van Jong Oranje had bij FC Utrecht nog een contract tot medio 2016.

Van der Hoorn brak afgelopen seizoen door in de Domstad en wekte daarmee de belangstelling van PSV en Ajax. 'Met Ajax krijg ik een geweldige nieuwe uitdaging, terwijl ik voor mijn gevoel FC Utrecht op een prachtige manier afsluit. De club gaat Europa in en zal voor mij altijd speciaal blijven.' FC Utrecht zal op zoek gaan naar een nieuwe centrale verdediger. Belangrijkste gegadigde voor die positie is Kees Luijckx. De 27-jarige verdediger traint momenteel al mee met de selectie van Jan Wouters. (Freek Jansen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's