FC Utrecht bevestigt terugkeer clubman De Jong

Reacties

FC Utrecht heeft de terugkeer van Jean-Paul de Jong (44) bevestigd. De clubman pur sang komt over van FC Eindhoven, waar hij nu nog hoofdtrainer is, en gaat aan de slag als assistent van hoofdcoach Erik ten Hag.

FC Utrecht bevestigt terugkeer clubman De Jong

De Jong tekent in de Domstad voor vier jaar. De Galgenwaard is bekend terrein voor de voormalige middenvelder, die met FC Eindhoven nog in de race is voor promotie. Tussen 1993 en 2007 kwam De Jong tot 370 wedstrijden voor de Domstedelingen. Hij startte bij FC Utrecht ook zijn trainersloopbaan. In zes jaar tijd was De Jong onder  meer trainer van de A1 en de beloftenploeg.

Als speler veroverde De Jong met FC Utrecht twee keer de KNVB-beker (2003 en 2004) en eenmaal de Johan Cruijff Schaal (2004). Voor zijn goede werk bij FC Eindhoven, dat de play-offs vrijdag start op bezoek bij FC Volendam, werd hij dinsdag nog beloond met de Gouden Stier, de ereprijs voor Beste Trainer van het Seizoen. Met de Brabanders eindigde hij op de reguliere ranglijst als tweede achter het ongenaakbare NEC. Vorig jaar eindigde FC Eindhoven onder zijn leiding als zesde. Bij de tweede club uit de Lichtstad lijkt huidig PSV-assistent Ernest Faber de belangrijkste kandidaat om De Jong op te volgen.

Eerder maakte Utrecht al bekend dat Ten Hag de hoofdtrainer zal worden. Hij komt over van het tweede elftal van Bayern München en zal een twee-eenheid moeten gaan vormen met De Jong. Het tweetal speelde in het verleden samen bij FC Utrecht om elkaar vervolgens ook als trainers tegen te komen. In het promotiejaar van Go Ahead Eagles was De Jong twee jaar geleden als stagiair dagelijks betrokken bij hoofdtrainer Ten Hag. Het nieuwe duo volgt Robbie Alflen en Harry van den Ham op, die al na één seizoen vertrekken.

Met de keuze voor het tweetal wil FC Utrecht een nieuwe weg inslaan. Ten Hag wordt geroemd om zijn professionele aanpak en moet zijn ervaring van het werken bij PSV, FC Twente en Bayern München overbrengen. Zo krijgt hij de gehele voetbaltak op trainingscomplex Zoudenbalch onder zich, dat zowel de scouting, de jeugdopleiding als de eerste selectie herbergt. De Jong zal meer als veldtrainer gaan fungeren. Eerder was De Jong ook al in beeld als coach van Jong Oranje en Go Ahead Eagles, maar hij koos dus voor een terugkeer op het oude nest.

'Het voelt goed om na een succesvolle periode van twee jaar, waarin ik mij heb ontwikkeld in Eindhoven, terug te keren bij FC Utrecht', zo vertelt de hoofdrolspeler op de clubwebsite. 'Ik kijk er naar uit om te gaan werken aan de verdere ontwikkeling van de club en om te presteren met FC Utrecht. Met elkaar succesvol zijn, is wat mij betreft het doel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.