FC Twente zoekt naar nieuw complex in en buiten Hengelo

De soap om een trainingscomplex van FC Twente duurt voort. Nadat Hengelo steeds meer uit beeld raakt als gemeente voor deze accommodatie, heeft Haaksbergen zich aangediend.

FC Twente zoekt naar nieuw complex in en buiten Hengelo

FC Twente verwacht snel een voorstel van de gemeente Hengelo te krijgen hoe die denkt de club in de stad te kunnen houden. De  Hengelose gemeenteraad koos recent ervoor het FBK-Stadion, waar FC Twente zijn trainingscomplex heeft ingericht, toch te behouden voor de atletiek. Eerder nog wilde het college van B en W de accommodatie vanuit bezuinigingsoogpunt verkopen aan de voetbalclub.

FC Twente zit dringend verlegen om meer ruimte. Zo heeft het met ingang van volgend  seizoen een veld met tribunecapaciteit nodig waarop Jong FC Twente en het vrouwenteam hun wedstrijden kunnen spelen. Hengelo zal dat moeten faciliteren indien het de Eredivisie-club binnen de stadsgrenzen wil houden. Voorzitter Joop  Munsterman (foto) heeft al laten  weten dat de kans niet  groot is dat zijn club in Hengelo blijft.

Politieke partijen in het naburige Haaksbergen zijn al begonnen met een lobby om FC Twente en zijn trainingscomplex naar díé gemeente te halen. De club  is tevens met Apeldoorn in  gesprek om de Jupiler League-wedstrijden van Jong FC Twente in het  stadionnetje van AGOVV, dat begin dit jaar failliet ging, af te werken.       

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen