Aanklager KNVB geeft FC Twente en trainersduo groen licht

Met de manier waarop Alfred Schreuder en Michel Jansen FC Twente leiden is volgens de aanklager van de KNVB niets mis. Zij mogen hun werkzaamheden dan ook gewoon voortzetten.

Aanklager KNVB geeft FC Twente en trainersduo groen licht

'In het Algemeen Reglement staat beschreven wat onder een trainer-coach wordt verstaan, wat de bijbehorende taken zijn en dat de trainer in het bezit moet zijn van een geldige trainerslicentie. Op welke wijze de trainer-coach zijn taken moet uitvoeren, staat echter niet beschreven', luidt de verklaring van de aanklager.

Belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) had eerder aan de bel getrokken, omdat die van mening was dat Jansen en Schreuder een toneelspel opvoeren. Officieel staat Jansen te boek als eindverantwoordelijke, maar tijdens wedstrijden is duidelijk dat Schreuder, die nog niet de benodigde diploma's heeft, verreweg de meeste coaching voor zijn rekening neemt.

'Volgens ons staat er expliciet in de regels dat de coaching tijdens een wedstrijd door de hoofdverantwoordelijke wordt gedaan en die taak kan niet gedelegeerd worden. De situatie bij FC Twente zit ons niet lekker', zo verduidelijkte directeur Gerard Marsman van CBV onlangs waarom er volgens CBV een onderzoek naar de situatie moest worden ingesteld.

Met de huidige situatie is dus niets mis, laat de KNVB nu weten. Eerder meende de licentiecommissie van de KNVB al dat het trainersduo voldoet aan het reglement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen