Jansen concludeert: 'Worden geslacht in de omschakeling'

FC Twente-trainer Michel Jansen (foto) ziet in dat zijn elftal nog veel moet leren, zoals spelen tegen een elftal dat goed is in de tegenaanval.

Dat deed PEC Zwolle in delen van de wedstrijd en daar had FC Twente moeite mee. Uiteindelijk bleef het elftal van coach Jansen steken op 1-1. De Tukkers wonnen al vier duels op rij niet. Tegenover de camera’s van FOX Sports was Jansen desondanks niet terneergeslagen. 'Ik ben niet geheel ontevreden. Het was een gesloten wedstrijd. Pas na de openingstreffer van Zwolle werd de wedstrijd opener. We hebben onze rug gerecht en zijn teruggekomen. Voor mijn gevoel was dit een terecht gelijkspel.'

Vorige week gaf Twente thuis tegen NEC (2-2 gelijk) een 2-0 voorsprong weg in de tweede helft. Nu zag Jansen dat het voor rust niet liep. 'De eerste helft ging moeizaam. We moeten leren om te gaan met tegenstanders die compact spelen, zoals Zwolle. Dit was de perfecte wedstrijd om daar stappen in te makken. Nu zie je dat we in de omschakeling geslacht worden.'

Jans: 'Meten met top'
PEC Zwolle-oefenmeester Ron Jans stond na afloop met een grote glimlach de pers te woord. 'Ik verheug me elke week erop om naar onze eigen ploeg te kijken. Ik vond het weer een boeiende wedstrijd. We kunnen ons meten met de top in Nederland. Dat is hartstikke mooi. We speelden uit goed tegen Ajax en PSV en nu thuis tegen Twente opnieuw. Eigenlijk hadden we een van die wedstrijden moeten winnen.'