FC Twente vreest drie punten in mindering

Reacties

FC Twente krijgt van de KNVB drie punten in mindering, aangezien de Tukkers zich niet aan het plan van aanpak hebben gehouden. De verwachting is dat de bevestiging van de straf begin deze week komt.

FC Twente vreest drie punten in mindering

De KNVB maakt zich zorgen over de financiële situatie van FC Twente, dat er nog niet in geslaagd is de bezuiniging op spelerskosten in zijn geheel door te voeren. Clubs die ingedeeld zijn in Categorie 1, zoals FC Twente, dienen in overleg met de licentiecommissie van de KNVB tot een plan van aanpak te komen om de financiële situatie weer op orde te krijgen.

In januari liet FC Twente weten zich weinig zorgen te maken. 'In maart presenteren wij de halfjaarcijfers en daarin is ook de transfer van Dusan Tadic naar Southampton opgenomen. In dat geval staan wij 3,5 miljoen euro in de plus.' Die transfer stond nog niet in de boeken, waardoor het verlies over 2013/14 groter was dan verwacht. Wanneer de transfer van Tadic verwerkt is, hopen de Tukkers Categorie 1 te verlaten.

Als de puntenstraf van FC Twente daadwerkelijk wordt doorgevoerd, zakt de ploeg van trainer Alfred Schreuder zeker één plaats in de Eredivisie. SC Cambuur neemt dan de achtste plaats over, terwijl FC Groningen bij een overwinning zondag thuis op ADO Den Haag ook nog kan passeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.