FC Twente overtuigd van kwaliteiten doelman Stevens

FC Twente wil zijn keepersbestand uitbreiden met Sonny Stevens (foto) van FC Volendam. De Enschedese club is zeer gecharmeerd van de twintigjarige sluitpost, die al geruime tijd wordt gevolgd.

FC Twente overtuigd van kwaliteiten doelman Stevens

De 1,93 meter lange Stevens debuteerde in het seizoen 2010/11 in het profvoetbal, maar brak pas dit seizoen door bij Volendam na het vertrek van Robbin Ruiter naar FC Utrecht. Hij kwam in de huidige jaargang dertig wedstrijden in actie voor de koploper van de Jupiler League.

Welke plek Stevens bij Twente in de hiërarchie gaat krijgen is nog ongewis. Eerste keeper Nikolay Mihaylov heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij komende zomer hogerop wil, maar de international van Bulgarije is bepaald niet aan een sterk seizoen bezig.

De Enschedeërs hebben recent de contracten met de keepers Sander Boschker (tot 2014) en Filip Bednarek (2015) verlengd. Twente zit wel in zijn maag met Daniel Fernandes, de 29-jarige doelman uit Portugal.

Fernandes heeft nog een contract in Enschede voor drie seizoenen, maar heeft nauwelijks perspectief op speeltijd. Binnenkort gaat hij met de leiding van Twente om tafel zitten om zijn toekomst te bespreken. (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen