Boschker met kersvers contract klaar voor jubileumjaar

Sander Boschker speelt ook nog een 25ste seizoen in het betaald voetbal. De 42-jarige keeper heeft zijn aflopende contract bij FC Twente met een seizoen verlengd. Al zijn Eredivisiewedstrijden keepte hij voor de club uit Enschede. Boschker stond weliswaar één seizoen onder contract bij Ajax, maar kwam daar niet in actie in competitieverband.

Boschker met kersvers contract klaar voor jubileumjaar

Tijdens de winterstop had Boschker al laten weten graag nog een seizoen door te gaan. In november en december heeft hij Nikolay Mihaylov vervangen, die kampte met een knieblessure. Het leverde de routinier zes Eredivisieduels en een Europa League-wedstrijd op.

'Ik merk dat het keepen me nog gemakkelijk afgaat', verklaarde hij al tijdens het trainingskamp van FC Twente op Gran Canaria. 'Bovendien raak ik nog steeds zwaar geïrriteerd als ik een trainingspartijtje verlies of op de reservebank moet beginnen, zoals maandag tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen HJK Helsinki. Met de drive zit het dus ook nog steeds goed. De laatste weken hoor ik van steeds meer mensen om me heen dat het zonde is als ik stop.'

Dat hij nog een seizoen langer bij FC Twente blijft, vergroot de kans dat hij toetreedt tot de top-drie van spelers met de meeste Eredivisieduels achter hun naam. De doelman heeft op dit moment 561 duels gespeeld in de hoogste vaderlandse competitie. Niet geheel toevallig gaan drie doelmannen hem voor, waarvan Piet Schrijvers (576) binnen handbereik is.

De lijst wordt aangevoerd door Pim Doesburg en Jan Jongbloed met respectievelijk 687 en 684 duels in het betaalde voetbal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen