FC Twente met oudste speler Eredivisie in de gelederen

In de aanloop naar de eerste speelronde van het Eredivisieseizoen duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan FC Twente en RKC Waalwijk tegenover elkaar in de Grolsch Veste.

FC Twente met oudste speler Eredivisie in de gelederen

FC TWENTE - RKC WAALWIJK

FC Twente eindigde vorig seizoen voor de tweede keer op rij als zesde in de Eredivisie. Voor de Tukkers een mager resultaat aangezien de club in 2010 kampioen werd en in 2011 de tweede plaats veroverde.

RKC Waalwijk won vorig seizoen maar twee van zijn zeventien uitwedstrijden: tegen SC Heerenveen (0-2) en op de laatste speeldag bij NEC (1-2).

In die beide duels trof Florian Jozefzoon doel. De meest waardevolle speler van RKC vorig seizoen met zeven goals en vijf assists staat inmiddels onder contract bij PSV.

FC Twente kreeg vorig seizoen elf van de 33 tegengoals te verwerken uit stilstaande situaties, een hoog percentage van 33,3 procent.

FC Twente heeft op dit moment een ongeslagen reeks van acht duels in de Eredivisie (W5, G3).

RKC kwam in zijn laatste vijf duels tegen FC Twente (uit én thuis) niet tot scoren. De laatste treffer dateert van 23 augustus 2009 (2-1 nederlaag in Enschede).

RKC maakte het afgelopen seizoen in dertien van zijn 34 duels geen doelpunten (38 procent). Alleen het degradeerde VVV-Venlo bleef nóg vaker droog staan (veertien).

FC Twente heeft een reeks van veertien ongeslagen thuisduels tegen RKC (twaalf zeges, twee gelijke spelen).

Twente-doelman Sander Boschker (42) is de oudste speler van de Eredivisie en begint aan zijn 25ste profseizoen.

RKC won twee keer in Enschede. De laatste keer dateert van 17 september 1995, toen het 0-1 werd door een doelpunt van Zeljko Petrovic. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min & Jasper Steppé.


Bekijk hier al onze video's