FC Twente langs Achilles, Go Ahead verliest van Excelsior

FC Twente heeft de eerste serieuze test in aanloop naar de competitiestart tegen FC Groningen gewonnen van Achilles '29. Excelsior was te sterk voor Go Ahead Eagles.

Achilles '29 - FC Twente 0-3
Na de oefenzeges tegen de Regioselectie (7-1), de selectie van Twenterand (16-0) en de amateurs van SDV Barneveld (4-0) was Achilles, vorig seizoen de nummer achttien van de Jupiler League, de vierde tegenstander in de voorbereiding. FC Twente ging halverwege met een minimale voorsprong richting de kleedkamer dankzij een treffer van Hakim Ziyech.

Na de rust voerden Ziyech en de pas achttienjarige Alessio Da Cruz de score op tot 0-3. Aan de kant van de Tukkers maakte de achttienjarige doelman Joël Drommel, deze zomer eerste keuze bij Oranje tijdens het EK Onder-19 in Griekenland, zijn opwachting. Volgende week neemt de ploeg van trainer Alfred Schreuder het op tegen de Turkse clubs Sivasspor (22/07) en Gençlerbirligi (25/07).

Go Ahead Eagles - Excelsior 0-2
Ook voor Excelsior stond er een serieuze test op het programma. Na de zeges tegen het Westlands Elftal (6-2) en SV Grol (4-0) en het gelijkspel tegen FC Oss (1-1) was het vorig seizoen gedegradeerde Go Ahead Eagles de opponent. De Rotterdamse formatie was uiteindelijk de sterkste. Voor de rust opende Daan Bovenberg de score, terwijl Jeff Stans al vroeg in de tweede helft de marge op twee zette. De middenvelder benutte feilloos een strafschop.