Excelsior half miljoen rijker door transfer Clasie

Reacties

De overgang van Jordy Clasie naar Southampton doet bij Excelsior de kassa rinkelen. De Kralingers ontvangen vierenhalf procent netto van de transfersom die vermoedelijk tussen de tien en twaalf miljoen euro ligt.

Excelsior half miljoen rijker door transfer Clasie

Clasie valt in de afspraak die algemeen directeur Eric Gudde en de toenmalige technische baas Leo Beenhakker ooit maakten met Excelsior. In die constructie betaalde Feyenoord de salarissen van de trainers, zoals Alex Pastoor, terwijl Excelsior de loonstrookjes van de verhuurde spelers voor zijn rekening nam.

Behalve Clasie (op de foto in duel met André Bahia in 2010) vallen alle spelers die tot en met het seizoen 2013/14 werden verhuurd aan Excelsior, zoals Miquel Nelom, Elvis Manu en Lucas Woudenberg, in die constructie. Mocht Feyenoord hen verkopen, profiteert Excelsior voor vierenhalf procent mee.

Omgekeerd was dat het geval met de spelers die Excelsior verkocht. Feyenoord pakte een percentage op de transfers van Daan Bovenberg (naar FC Utrecht) en Lars Veldwijk (naar Nottingham Forest). Overigens stopt Excelsior het geld van de Clasie-transfer in het verder gezond maken van de club en de exploitatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.