FC Twente heeft na akkoord nog geld nodig voor redding

Reacties

FC Twente wil nog niet te vroeg juichen na het akkoord dat dinsdag is gesloten met ex-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan en de voormalige commissarissen Hein Trebbe en Hennie ten Hag. De Tukkers hebben nog 'een substantieel extra geldbedrag' nodig.

FC Twente heeft na akkoord nog geld nodig voor redding

'FC Twente kan onder voorwaarden pas aanspraak maken op de gemeentelijke garantstelling van 32 miljoen euro als bekend is of de club haar licentie behoudt', meldt de Eredivisionist op de clubsite. 'De gemeente Enschede wil eerst die zekerheid hebben. Dit betekent dat FC Twente nog deze week aan een substantieel extra geldbedrag moet komen om zo haar financiële positie te verbeteren. Hierover zijn intensieve contacten met het Twentse bedrijfsleven.'

Die steun moet nog voor het weekend uitgesproken zijn, want FC Twente moet vóór 1 mei enkele zaken op orde hebben. De clubleiding moet de eerder ingetrokken jaarrekening over het seizoen 2014/15 en de halfjaarcijfers van de jaargang 2015/16 aanleveren bij de KNVB-licentiecommissie. Daarnaast moeten alle aanbevelingen van onderzoeker Ben Knüppe zijn doorgevoerd. Pas dan besluit het orgaan van de Nederlandse voetbalbond op FC Twente de proflicentie mag behouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.