FC Twente evenaart dramatische reeks uit 1981

Reacties

● Excelsior ontving FC Twente zeventien keer in Eredivisieverband en won deze ontmoeting vier keer (G7, V6).

FC Twente evenaart dramatische reeks uit 1981

● De Kralingers wisten vorig seizoen zowel thuis als uit te winnen van FC Twente (2-1 & 1-3); in de zestien ontmoetingen daarvoor won Excelsior geen enkele keer (G6, V10).

● Excelsior maakte dit seizoen 65 procent van de doelpunten van binnen het strafschopgebied, het laagste percentage van alle teams (gemiddeld 83 procent).

● Excelsior wisselde dit seizoen pas 33 keer (van de mogelijke 42), samen met N.E.C. het minst van alle ploegen in de Eredivisie.

● Jeff Stans was in vier Eredivisie-duels met FC Twente betrokken bij drie doelpunten (2 goals, 1 assist); de Tukkers zijn daarmee zijn favoriete tegenstander (samen met Heracles - 3 goals in zes wedstrijden).

● FC Twente is de enige ploeg die dit Eredivisie-seizoen nog niet tot scoren kwam in het eerste kwartier van de wedstrijd.

    Excelsior-vormgever Jeff Stans speelt graag tegen FC Twente getuige zijn statistieken.
    Excelsior-vormgever Jeff Stans speelt graag tegen FC Twente getuige zijn statistieken.

    ● Twente ondernam 39 procent van de doelpogingen uit standaardsituaties, het hoogste percentage van de Eredivisie (gemiddeld 28 procent).

    ● FC Twente verloor de laatste vijf competitiewedstrijden, iets dat de club vier keer eerder op het hoogste niveau overkwam en voor het laatst in 1981.

    ● Hakim Ziyech was de laatste twee competitiewedstrijden niet direct betrokken bij een doelpunt; de laatste keer dat hem dit drie wedstrijden op rij overkwam was in januari 2015.

    ● FC Twente krijgt dit seizoen gemiddeld 2,4 doelpunten per wedstrijd tegen; het negatieve clubrecord in één seizoen staat op 2,0 tegendoelpunten per wedstrijd en dateert van 1965/66.

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.