FC Twente de laatste jaren vaak schadevrij in Eindhoven

Reacties

● PSV pakte twaalf punten uit zijn laatste zes duels in de Eredivisie, alleen FC Twente , Ajax (beiden zestien) en Feyenoord (dertien) behaalden meer punten.

FC Twente de laatste jaren vaak schadevrij in Eindhoven

● FC Twente heeft als enige ploeg in de Eredivisie alle duels gewonnen in 2014 (negen uit drie) en is nu tien duels  op rij ongeslagen in de competitie (W7, G3).

● PSV won thuis in de afgelopen zes seizoenen slechts  één keer van FC Twente (W1, G3, V2). Vorig seizoen zegevierde de ploeg met 3-0.

● FC Twente pakte twintig punten uit tien uitwedstrijden tot nu toe, de Tukkers zijn daarmee de best presterende uitploeg van de Eredivisie.

● FC Twente-vormgever Dusan Tadic  is wederom de assist-koning van de Eredivisie met elf assists. 

● De Serviër (negen goals) maakte tegen SC Heerenveen pas zijn eerste velddoelpunt van het seizoen, daarvoor benutte Tadic zeven strafschoppen en een vrije trap.

● PSV springt slordig met zijn doelkansen om. In het VI-efficiency klassement bezet de ploeg de vijftiende plek. 38 goals op 302 doelpogingen geeft een laag rendement van 12,18 procent.

● FC Twente creëert zelfs met een duel minder de meeste doelkansen van de competitie (355, gemiddeld 16,9 doelpogingen  per duel).

● Qua rendement staan de Tukkers echter in de middenmoot in het  VI-efficiency klassement , 49 goals op 355 doelpogingen geeft een rendement van 13,80 procent.

● Opvallend: PSV krijgt met afstand de minste doelpogingen tegen in de Eredivsie (118, 5,36 per duel). Maar de ploeg staat  wel laatste in het VI-efficiency verdedigingsklassement: 29 tegentreffers op 118 doelpogingen geeft een percentage van 24,58 procent (één op de vier kansen tegen is een goal).

● PSV-spits Jürgen Locadia  maakte vier doelpunten in zijn laatste zes duels. Mede door zijn winnende goal tegen Cambuur in speelronde 22 is de spits nu gedeeld clubtopscorer samen met Memphis Depay (zes goals).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.