FC Twente bevestigt omstreden toptransfer Ugalde naar Rusland

Reacties

Manfred Ugalde vertrekt per direct bij FC Twente en vervolgt zijn loopbaan bij Spartak Moskou. De Tukkers maken via de officiële kanalen melding van de veelbesproken transfer. Naar verluidt betaalt Spartak maximaal vijftien miljoen euro voor de aanvaller.

FC Twente bevestigt omstreden toptransfer Ugalde naar Rusland
© Pro Shots

De interesse van Spartak in Ugalde kwam vorige week naar buiten en deed direct behoorlijk wat stof opwaaien. Rusland is zoals bekend in oorlog met Oekraïne en daardoor kleefden er behoorlijk wat haken en ogen aan de deal, zowel juridisch als ethisch. Ugalde wilde de kans om een uiterst lucratief contract te tekenen in Moskou echter niet laten lopen.

Twente is nu akkoord gegaan met de verkoop van de aanvaller, die afgelopen zomer voor vier miljoen euro werd gekocht van de City Football Group. Mocht Ugalde in Rusland de afgesproken bonussen bij elkaar voetballen voor Twente, dan lost hij Dusan Tadic (voor veertien miljoen euro naar Southampton) af als duurste uitgaande transfer ooit van de Tukkers.

Ugalde speelde 84 wedstrijden voor Twente en was daarin 22 keer trefzeker. Het is de verwachting dat de huidige nummer drie van de Eredivisie nog op zoek gaat naar een vervanger voor de Costa Ricaan; Ricky van Wolfswinkel is nu de enige overgebleven spits in de selectie van Joseph Oosting. Zondag werd bekend dat Twente hoopt Myron Boadu aan te trekken als vervanger. Technisch directeur Arnold Bruggink ging naar Monaco, waar de voormalige AZ'er nog een contract heeft tot medio 2026.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.