FC Twente behoudt thuis tegen PEC ongeslagen status

FC Twente en PEC Zwolle hebben het seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De bekerwinnaar dankte het punt aan de veerkracht.

FC Twente had een status hoog te houden, want de Enschedese ploeg bleef dit seizoen in alle thuiswedstijden ongeslagen. Ook PEC Zwolle verliet de Grolsch Veste niet als winnaar, waardoor Twente voor de derde keer in de historie op eigen veld niet verloor in competitieverband.

Maar PEC Zwolle mocht zich de morele winnaar noemen na het 2-2 gelijkspel. De ploeg van trainer Ron Jans keek tot twee keer toe tegen een achterstand aan, om beide keren met een adequaat antwoord te komen.

Thanasis Karagounis was verantwoordelijk voor de 1-1 nadat Kyle Ebecilio FC Twente met enig fortuin op voorsprong had gezet. In de tweede helft was die rol weggelegd voor Furdjel Narsingh, die twee minuten na zijn entree voor de 2-2 tekende. Daarmee werd de 2-1 van Dusan Tadic (foto) weggepoetst.

Voor FC Twente kwam er ondanks het gelijkspel geen verandering in de plaats op de eindrangschikking. De Tukkers waren al zeker van de derde plaats. PEC Zwolle verloor een plaats en eindigt het successeizoen als elfde.