FC Oss pakt met tien man punt in Volendam

Na NEC en Roda JC heeft ook nummer vier FC Volendam in de Jupiler League punten laten liggen. FC Oss kwam ondanks een vroege rode kaart op de valreep nog langszij (2-2).

Voor FC Oss kantelde halverwege de eerste helft de wedstrijd. Linksback Lorenzo Piqué ging in de fout op Brandley Kuwas en moest die actie bekopen met een rode kaart. Bovendien kende scheidsrechter Edwin van de Graaf FC Volendam een strafschop toe als sanctie.

Kevin Brands benutte de penalty en poetste zo de achterstand – Dennis Janssen scoorde na een kwartier – weg. Kort voor rust was Kuwas ook trefzeker voor de Noord-Hollanders. De marge bleek te mager, want in de laatste minuut zorgde Justin Mathieu voor de 2-2.

Ondanks het gelijkspel handhaafde FC Volendam zich op de vierde plaats in de Jupiler League, waarin vrijdag de nummer één en twee NEC en Roda JC tegen zware nederlagen aanliepen.