FC Kopenhagen kaapt De Ridder weg uit Utrecht

Reacties

Steve De Ridder verlaat FC Utrecht voor een avontuur in Denemarken bij FC Kopenhagen. Dat die club volgend seizoen actief is in de voorronde van de Champions League, was voor de Belg een belangrijke motivatie.

FC Kopenhagen kaapt De Ridder weg uit Utrecht

'Verschillende clubs hadden interesse', aldus De Ridder (27), die voor vier jaar tekende, tegenover Voetbal International. 'Mijn gevoel bij Kopenhagen was gelijk goed. Ze spelen elk jaar mee om de titel en over een paar maanden kan ik voor die club mijn debuut maken in de voorronde van de Champions League. Dat is het podium waar elke speler van droomt.' Kopenhagen eindigde het afgelopen seizoen als tweede in Denemarken, achter Aalborg BK.

De Ridder speelde slechts een seizoen voor Utrecht, dat hem afgelopen zomer overnam van Southampton. 'Ik ben Utrecht heel dankbaar. Na een lastige periode in Engeland heb ik me in Utrecht vanaf het eerste moment thuis gevoeld', vervolgt de ex-speler van De Graafschap, die afgelopen seizoen met tien goals tweede op de lijst van clubtopscorers eindigde, achter Jens Toornstra (twaalf goals, op de foto rechts van De Ridder).

Ruiter
Overigens probeerde Kopenhagen kortgeleden al een andere speler van Utrecht in te lijven. Een bod op doelman Robbin Ruiter werd door de Domstedelingen echter resoluut afgewezen.

Stel je vraag aan onze clubwatchers nu op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.