FC Groningen-clubicoon Martin Koeman (75) overleden

Martin Koeman is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. De oud-international en vader van Ronald en Erwin Koeman overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Sinds zondag lag hij in coma.

FC Groningen-clubicoon Martin Koeman (75) overleden

De in Purmerend geboren Koeman was niet alleen de vader van de oud-internationals/trainers Erwin en Ronald Koeman, maar zelf ook actief in het betaalde voetbal. Hij speelde in de jaren zestig en zeventig voor FC Groningen, en voorloper GVAV , ruim vijfhonderd wedstrijden. Koeman schopte het tot één interland, in 1964 tegen Oostenrijk (1-1). Later zouden zijn zonen Ronald en Erwin in zijn voetsporen treden en ervoor zorgen dat het gezin Koeman de enige is in de historie van het Nederlandse voetbal met drie internationals.

Behalve in Groningen speelde Martin Koeman ook voor KFC, Blauw-Wit en SC Heerenveen. Hij begon met voetballen bij de amateurs van Purmersteijn in Purmerend.

Ook na zijn actieve loopbaan bleef hij verbonden aan de Groningse club. Koeman was onder andere trainer, scout en jeugdcoördinator bij FC Groningen. Naar hem werd in Euroborg ook een tribune vernoemd. 'Martin was een clubicoon. Hij werkte nog zes dagen in de week voor FC Groningen. Dit is een heel groot verlies. De jeugdopleiding zoals wij die nu kennen zou niet dezelfde zijn zonder de inzet van Martin', aldus algemeen directeur Hans Nijland in een eerste reactie tegenover de NOS.

Vanwege de situatie rond zijn vader ontbreekt Feyenoord-coach Ronald Koeman woensdagavond als zijn ploeg het in de beker opneemt tegen Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen