FC Groningen wint nipt van tien man VVV-Venlo

VVV-Venlo incasseerde met tien man de achtste nederlaag van het seizoen. FC Groningen verdiende de zege maar kwam in Euroborg ook met de schrik vrij (2-1).

Het geluk leek VVV-Venlo toe te lachen in Euroborg. Scheidsrechter Eric Braamhaar zag in de openingsfase hands van Andrea Mei over het hoofd. In de zestiende minuut volgde de volgende opsteker, toen Yanic Wilschut de geboden ruimte gebruikte om de Limburgse gasten met een bekeken schot op voorsprong te zetten.

De kansen keerden in de 29ste minuut. In een correcte sliding van Mei zag Braamhaar een overtreding op Dusan Tadic. Die beslissing had verregaande consequenties voor VVV. Niet alleen volgde een strafschop (1-1), maar ook verdween de Italiaanse verdediger met een rode kaart van het veld.

Met een man minder probeerde VVV-Venlo tevergeefs een tweede treffer van FC Groningen te voorkomen. Na een fraaie individuele actie van Tadic maakte David Texeira vijf minuten na rust de 2-1.

Maar FC Groningen slaagde er niet in de wedstrijd te beslissen. Dat kwam de thuisploeg bijna duur te staan. Vijf minuten voor tijd kreeg Ahmed Musa dé kans op de onverwachte gelijkmaker. Zijn landgenoot Uche Nwofor profiteerde van een blunder van Tom Hiariej en bood Musa een niet te missen kans. Dat gebeurde echter wel, de bal ging via de paal naast het door keeper Brian van Loo verlaten doel.

FC Groningen sloot dankzij de drie punten aan op de vierde plaats, die door vijf clubs wordt gedeeld. VVV-Venlo blijft op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Foto: VI Images