FC Groningen verdedigt sterke thuisreeks tegen Roda JC

● FC Groningen won zijn laatste drie wedstrijden in de Euroborg (RKC 4-1, AZ 2-1 en PSV 1-0).

FC Groningen verdedigt sterke thuisreeks tegen Roda JC

● FC Groningen is op eigen grond enigszins beter dan Roda JC. De ploeg won twaalf keer, tegen tien zeges voor de Limburgers. Tien keer was er ook een remise. Beide ploegen scoorden 54 keer.

● Roda JC Kerkade is de enige Eredivisieploeg die vijf wedstrijden op rij geen nederlaag heeft hoeven incasseren (G3, W2).

● Richairo Zivkovic viel in elk duel van FC Groningen in en maakte dit seizoen vier goals. De jonge aanvaller is daarmee de meest scorende wisselspeler van de Eredivisie.

● Roda JC is samen met Vitesse over de laatste vier uitduels gemeten de best presterende ploeg (vier uitwedstrijden zeven punten).

● Vorig seizoen was Michael de Leeuw de grote man tijdens deze wedstrijd. Zijn drie goals bezorgden Groningen een 3-2 zege. Mark-Jan Fledderus en Amin Affane scoorden voor Roda JC.

● FC Groningen is een van de vijf clubs (met AZ, PSV, FC Twente en FC Utrecht) die thuis nog niet heeft verloren in de Eredivisie.

● Marco Bizot en Eric Botteghin zijn de enige twee spelers bij FC Groningen die nog geen Eredivisieminuut oversloegen deze jaargang. Bij Roda JC zijn dat Bart Biemans en Filip Kurto.

● Bij FC Groningen werden dit seizoen de meeste keren een speler uit het veld gestuurd, namelijk vijf keer. Roda JC is met vier rode kaarten tweede op deze ‘ranglijst’.

● FC Groningen doet het een stuk beter dan vorig seizoen na elf speelronden, de ploeg heeft zeven punten meer verzameld (nu achttien punten, toen elf punten).

● FC Groningen is in de Eredivisie de club die het meest scoort in de tweede helft. De ploeg van trainer Erwin van de Looi maakte zeventien goals na de onderbreking.

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's