FC Groningen rekent tegen AZ af met thuissyndroom

Reacties

FC Groningen heeft zondag tegen AZ voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd gewonnen: 2-0. De ploeg van trainer Ernest Faber verlaat daardoor de laatste plaats in de Eredivisie, die het sinds de winst van PEC Zwolle vrijdag op Excelsior (0-2) bezette.

FC Groningen rekent tegen AZ af met thuissyndroom

Voorafgaand aan het duel had Groningen in eigen huis slechts twee punten gepakt. Tegen Heracles Almelo (0-0) en Sparta Rotterdam werd gelijkgespeeld.

Het publiek in het Noordlease Stadion kon eindelijk juichen. Na goed combinatiespel van Groningen had rechtsback Hans Hateboer wat ruimte op de flank. Zijn voorzet ging aan bijna iedereen voorbij, maar Bryan Linssen liep vrij bij de tweede paal. De aanvaller nam de bal op zijn slof en opende de score. Vlak voor rust leverde Linssen een assist bij de tweede Groningse treffer. Tom van Weert kopte zijn voorzet knap over doelman Sergio Rochet heen: 2-0.

Tom van Weert verdubbelde de marge voor FC Groningen.
Tom van Weert verdubbelde de marge voor FC Groningen.

Na rust probeerde AZ zo snel mogelijk terug te komen in het duel, maar stuitte daarbij vaak op de Groningse defensie. In enkele gevallen waren de bezoekers niet scherp genoeg in de afronding. Zo kreeg Derrick Luckassen een kans op de aansluitingstreffer na een misser van doelman Sergio Padt. De verdediger mikte echter over het doel. Met de inbreng van Robert Mühren en Wout Weghorst hoopte trainer John van den Brom op een ommekeer, die er niet meer kwam.

Groningen stijgt flink op de ranglijst. Met negen punten staan de noorderlingen dertiende. Roda JC is de nieuwe hekkensluiter. De Limburgers hebben net als Willem II zeven punten, maar de Tilburgers hebben een beter doelsaldo. Bij AZ gaat het ondanks de zesde minder goed. De Alkmaarders wonnen in de Eredivisie voor het laatst op 18 september met 0-2 bij PEC Zwolle. FC Twente is na deze speelronde over AZ heen gegaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.