'FC Groningen komt niet snel uit deze crisis'

Reacties

FC Groningen verloor de Derby van het Noorden afgelopen zaterdag kansloos met 0-3 van rivaal SC Heerenveen. De ploeg van trainer Ernest Faber deelt de laatste plaats in de Eredivisie met Roda JC en PEC Zwolle. Na negen wedstrijden waarin de club maar één keer won, is er sprake van een crisis bij FC Groningen. Lukt het Faber zijn club hier snel uit te loodsen?

'FC Groningen komt niet snel uit deze crisis'

'Nee, als je maar één keer wint in negen wedstrijden, kom je hier niet snel weer uit. Ze staan niet voor niets daar waar ze staan', zegt voormalig Groningen-trainer Robert Maaskant tegen VI. 'Uiteindelijk komen ze deze crisis wel te boven omdat de selectie en Ernest Faber genoeg kwaliteit hebben en er rust is binnen de club. Maar ze moeten nu niet met zijn allen gaan roepen dat het wel goed komt. Verlies mag je nooit accepteren, ze moeten bij FC Groningen wel eisend blijven.'

Oud-doelman Azing Griever, tegenwoordig analist bij RTV Noord, is weinig positief over de sportieve situatie van de club. 'FC Groningen heeft te weinig kwaliteit om snel uit deze crisis te komen. Er zit te weinig creativiteit in deze selectie en voor de subtop schieten ze absoluut tekort. Ik zie geen vastigheden en ook geen aanknopingspunten waarmee de club snel betere resultaten zal halen.' FC Groningen krijgt zondag AZ op bezoek tijdens de tiende speelronde van de Eredivisie.

In de rubriek VI-Panel komen ook FC Groningen-aanvoerder Sergio Padt en voormalig FC Groningen-trainer Erwin van de Looi aan het woord over de slechte start van De Trots van het Noorden. Lees hun mening in VI of op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.