FC Groningen maakt een einde aan opmars FC Twente

FC Groningen heeft de sterke opmars van FC Twente een halt toegeroepen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi boekte in Enschede een knappe en verdiende overwinning: 1-2.

Daarmee kwam de reeks van drie opeenvolgende overwinningen van FC Twente ten einde. De Tukkers versloegen achtereenvolgens SC Heerenveen (2-0), FC Dordrecht (4-0) en PEC Zwolle (2-1) en leken zondag op weg naar de volgende drie punten. Het duel was amper een minuut onderweg toen spelmaker Hakim Ziyech een levensgrote kans miste.

De middenvelder van de thuisploeg kwam naar binnen vanaf de rechterkant en haalde uit, maar zijn inzet werd knap gekeerd door FC Groningen-doelman Sergio Padt. Daarna volgde een open wedstrijd met kansen over en weer. Namens Groningen kreeg de doorgebroken Jarchinio Antonia een goede mogelijkheid, terwijl Cuco Martina kort daarna vanuit kansrijke positie miste. Even later was het wél raak.

Blunder
Antonia kwam opnieuw door over de rechterkant en bediende Michael de Leeuw bij de eerste paal. Met een fraaie duik knikte de aanvaller zijn achtste treffer van het seizoen binnen. Tien minuten latere was het opnieuw raak, al mag deze treffer op het conto van de blunderende doelman Nick Marsman worden geschreven. De goalie van FC Twente tastte volledig mis bij de vrije trap van Tjaronn Chery: 0-2. In de tweede helft een ander spelbeeld. Twente domineerde, kreeg kansen, maar was niet in staat de achterstand om te buigen naar een gelijkspel of meer. Het slotakkoord was voor Luc Castaignos, die in de 88ste minuut de eindstand bepaalde.

Door de nederlaag in de Grolsch Veste liet FC Twente, dat na 27 thuisduels (W15, G12) zonder nederlaag ten onder ging, de kans liggen om de derde plaats voorlopig over te nemen van Feyenoord. De Tukkers staan vierde, gevolgd op drie punten door nummer zeven FC Groningen, dat de slotfase met tien man verder moest na de rode kaart van Danny Hoesen.