Twente wil fraaie thuisreeks vervolgen tegen Groningen

Reacties

● FC Twente verloor slechts vijf van de voorgaande 34 thuiswedstrijden tegen FC Groningen in de Eredivisie (W22, G7) en won de laatste acht ontmoetingen in Enschede.

Twente wil fraaie thuisreeks vervolgen tegen Groningen

● De Tukkers maakten 33 doelpunten in de laatste acht thuisduels met FC Groningen (gemiddeld 4,13 per wedstrijd).

● FC Groningen won in oktober 2007 voor het laatst van Twente (0-1 in Groningen) en pakte sindsdien slechts drie punten in dertien ontmoetingen (G3, V10 – thuis & uit).

● FC Twente is ongeslagen in de laatste 27 thuiswedstrijden in de Eredivisie (W15, G12).

● Geen enkele ploeg schoot in de eerste dertien duels minder vaak van buiten het strafschopgebied dan FC Twente (42 keer). Van de laatste 22 Twentse doelpunten ontstonden er 21 binnen de zestien.

● Hakim Ziyech kwam in zeven wedstrijden (waarvan 6 voor FC Twente, alle competities) in de Grolsch Veste nog nooit tot een doelpunt of assist.

● FC Groningen pakte slechts één punt in de laatste zes uitduels in de competitie (G1, V5). Dat was tevens de enige wedstrijd in die reeks waarin ze tot scoren kwamen (2-2 tegen AZ).

● Alleen hekkensluiter FC Dordrecht maakte in de eerste dertien Eredivisieduels minder doelpunten (9) dan FC Groningen (14, net als NAC Breda).

● Slechts zes verschillende spelers van FC Groningen maakten in de eerste dertien duels een doelpunt, samen met ADO Den Haag het laagste aantal in de Eredivisie.

● Sinds Michael de Leeuw zijn debuut maakte in de Eredivisie (augustus 2011) scoorde hij het vaakst van alle huidige Eredivisiespelers (36 goals uit 99 wedstrijden). Over die periode staat Luc Castaignos tweede met 35 goals uit 78 wedstrijden.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.