FC Dordrecht pakt eerste punten op bezoek bij Telstar

Na vijf wedstrijden staat FC Dordrecht eindelijk in de plus. De ploeg van trainer Henny Lee won het uitduel met Telstar (1-2), waar scheidsrechter Maarten Ketting een hoofdrol vertolkte.

Ketting stuurde in de slotfase twee spelers van het veld en besloot tot vijf keer toe de thuisclub geen strafschop te geven. Twee keer daarvan leek Telstar terecht te appelleren om een penalty, maar de scheidsrechter weigerde de bal op elf meter te leggen.

Arvid Smit had de thuisclub in de 32ste minuut nog wel op voorsprong gezet, maar twee minuten later maakte Nick Coster al gelijk. Vijf minuten na rust bepaalde Cecilio Lopes de eindstand uit de rebound op 1-2. Toine van Huizen en Coster (twee keer geel) werden in de slotminuten met een rode kaart van het veld gestuurd.

Door de overwinning komt FC Dordrecht op twee punten, de ploeg begon aan de competitie met één strafpunt. Telstar blijft door de nederlaag op vijf punten staan uit vijf wedstrijden.